Speciaal voor kinderen

Vanuit de keukendeur kunnen de kinderen de konijntjes voeren die vrij in de wei voor het huisje lopen. Daarnaast kunnen ze ’s morgens rond half 10 opgehaald worden om mee te helpen de dieren (ganzen, geiten, kippen, duiven en paarden) te voeren. Dit alles in overleg met de ouders. Vanuit het raam zijn deze dieren de hele dag te bewonderen.

In het huisje zijn verschillende dingen voor kinderen. In het blauwe kastje liggen allerlei spelletjes voor jong en oud en er zijn verschillende kinderboeken waaruit u als ouder kunt voor lezen. Daarnaast staan er in de hoek bij de bank twee stokpaardjes klaar om mee te spelen. tuinhuisje

foto 3image

 

De Apenheul en de Julianatoren bezorgen u zowel als de kinderen een heerlijk dagje uit. Daarnaast zijn er nog allerlei activiteiten voor kinderen.

Openingstijden:  Julianatoren van 19 maart t/m 31 oktober 2017koningin-juliana-toren

Apenheul van 15 april t/m 27 oktober 2017

 

Het Boschbad is een openlucht zwembad in de Nederlandse stad Apeldoorn.  Het is gelegen in villawijk Berg en Bosch aan de westkant van Apeldoorn en aan de rand van de Veluwse bossen. Het bad werd geopend op 2 juni 1934.

Het Boschbad is volgens de exploitant met 14 hectare het grootste openluchtzwembad van Nederland. Het beschikt over een wedstrijdbassin van 50 meter met duikplanken, een groot recreatiebad, een peuterbad omringd door een speelstrand en een kanovijver. Er zijn verschillende glijbanen en speeltoestellen en er is een sport- en speluitleen. Ook zijn er zonneweides, horecafaciliteiten en kleedkamers. Naast zwemmen kan men er ook midgetgolfen,  kanoën, basketballen en tafeltennissen.

Het zwembad wordt geëxploiteerd door recreatieonderneming Accres Apeldoorn en is geopend van ca. half mei tot half september (afhankelijk van de weersomstandigheden). De kanovijver wordt onder winterse omstandigheden soms geopend voor schaatsers. foto bosbad

 

Gezinspark ’t Smallert speeltuin_094.jpg smallert

Op de Veluwe, in het kleine plaatsje Emst ligt Gezinspark ’t Smallert. Een park waar een hoop te beleven is, voor jong en oud! ‘t Smallert heeft vele mogelijkheden voor bijvoorbeeld een gezellig dagje uit, kinderfeestjes, personeelsfeesten, verjaardagen en familiereünies.Het park bestaat uit een forellenkwekerij, visvijvers, een speelpark, een kaarsenmakerij en een dagrestaurant met een mooi terras.

De Koperen Ezel

koperen ezelAan het fietspad richting Epe ligt De Koperen Ezel. De Koperen Ezel is de grootste gratis kinderboerderij en speeltuin. Kinderen kunnen klauteren en klimmen, springen op de springkussens, spelen in de overdekte ballenbak, skelteren op de skelterbaan, en natuurlijk knuffelen met de dieren! Maar ook halen zij de geschiedenis erbij. Zo kunt u doeken wassen zoals in groot moederstijd, en is er een tuin met de vergeten groenten. En natuurlijk kunnen de kinderen een huifkartocht maken met een ezel.

 

Kasteel de Cannenburg in Vaassen

Geloof jij nog in sprookjes? Kom dan gauw kijken en luisteren op de zolder van ons grote sprookjeskasteel!
Laat je meenemen naar een toverprachtige wereld en help mee de raadsels en de betoveringen te verbreken. Voor kinderen van 4 t/m 8 jaar. Elke eerste zondag van de maand.
De groepsgrootte is 10-15 kinderen, dus graag van tevoren reserveren.

Data: elke eerste zondag van de maand van juni t/m december
Tijd: 13.30 – 16.00 uur
Entree: € 8,50 per kind (inclusief consumptie)
Locatie: Kasteel Cannenburch, Maarten van Rossumplein 4, 8171 EB Vaassen.Reserveren en meer informatie: (0578) 571292.
Korting Malkenschoten

In het mooie Apeldoorn vind je een waar kinderparadijs. Malkenschoten is de plek bij uitstek voor het vieren van een kinderfeestje, een leuk schoolreisje of een gezellige middag weg met het gezin. Niet alleen is dit paradijs gevuld met allerlei leuke speeltoestellen. Er is ook veel ruimte voor bijzondere dieren.

Dubbelbeek 4 7333NJ Apeldoorn Nederland 055-5332803